Ik heb faalangst. Hoe helpt een theoriecursus mij makkelijk het examen te halen?

Theorie-examen maken

Dagcursus faalangst

Heb jij faalangst? Geen zorgen, Easytheorie heeft ervaring met kandidaten die tegen zulke problemen aanlopen. We zullen je goed voorbereiden en begeleiden zodat je eenvoudig slaagt voor het theorie-examen. Faalangst is niets waar je tegenop hoeft te kijken want wij zorgen ervoor dat je de angst omzet in gezonde spanning.

Maar hoe zetten wij jouw faalangst in gezonde spanning tijdens de theoriecursus? Eerst willen wij weten van jou wat voor angst je hebt. Er zijn namelijk twee soorten faalangsten die wij kunnen verminderen met een theoriecursus. Namelijk een positieve en een negatieve faalangst. 

Positieve faalangst

Een theoriecursus zal ervoor zorgen dat jij alle stof kent. Het gebeurt wel eens dat sommige het ervaren als ‘te veel’ informatie en dat ze onzeker worden tijdens de theoriecursus.

Kandidaten met positieve faalangsten denken dat ze het examen niet zullen halen door alle informatie die ze krijgen tijdens de dagcursus. Achteraf blijkt dat zij degene zijn met nul fouten voor hun theorie-examen! Deze kandidaten twijfelde te veel aan hun zelf, wat wij best kunnen begrijpen.

Negatieve faalangst

Net als de kandidaten met positieve faalangsten, hebben kandidaten met negatieve faalangsten moeite om veel informatie op te nemen. Dit kan ook misschien liggen aan dyslexie of ADHD. Het verwerken van veel informatie kan de motivatie en het vermogen naar beneden halen van deze kandidaten tijdens de theoriecursus. Dit is uiteraard niet wat wij willen. Want ieder kandidaat willen wij de beste begeleiding en training geven, zodat die in één keer zult slagen voor het theorie-examen. Wij zullen meer vragen stellen of meer tips geven aan deze kandidaten. Zo halen wij het maximale uit de kandidaten en zullen andere kandidaten tijdens de theoriecursus er wat ook van opsteken.

Wij kunnen begrijpen dat het volgen van een theoriecursus zenuwslopend is. Daarom vinden wij het fijn als je dit zal aangeven, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Dit kan ook tijdens de dagcursus als jij last begint te krijgen van je faalangst. Wij zeggen ook wel communication is key.

%

Slaagt bij Easytheorie

Wat krijg je tijdens de dagcursus?

De dagcursus van Easytheorie is 100% examengericht en behandeld alles wat je moet weten om te kunnen slagen. Binnen een dagdeel ontvang jij de informatie die jij nodig hebt om te kunnen slagen voor het theorie-examen. Je zult dus merken dat een dagcursus niet alles zal behandelen uit een theorieboek. Dat is ook niet nodig, want alleen wij weten wat jij zult krijgen tijdens het theorie-examen. Namelijk de belangrijkste onderdelen die jij ook vaak zal moeten toepassen in de praktijk. Je kunt meer over de voordelen en nadelen lezen op onze theoriecursus pagina. 

Waarom moet ik voor dagcursus kiezen als ik faalangst heb?

Onze professionele docenten staan klaar om jou te helpen de theorie te leren. Zij kennen de technieken om de aandacht erbij te houden en dat jij de theoriecursus leuk ervaart. Het gaat immers om je theoriecertificaat die jij nodig zult hebben om je praktijk te kunnen halen. Daarom zorgen wij ervoor dat jij alles zult snappen om je theorie-examen te halen én de auto theorie kent. 

Veelgestelde vragen

Wij staan voor jou klaar

Mocht jij vragen hebben dan is de kans groot dat ze hiertussen staan. Kijk rond of jouw vraag ertussen staat. Zo niet kan je altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en om je cursus in te plannen.

Wat zijn de kosten?

Een theorie dagcursus bij ons kost €97,-. Het CBR-examen van €37,- is hier niet bij inbegrepen. Voor het cursusbedrag krijg je les van professionals die je helpen met praktijkvoorbeelden en ezelsbruggetjes om de stof beter te begrijpen en toe te passen tijdens je theorie-examen.

Hoe groot is de kans dat ik het haal?

We hebben een slagingspercentage van 91%. Als je goed meedoet met de lessen is de kans groot dat jij ook daaronder valt. Onze experts hebben meer dan 20 jaar ervaring in het vak en zullen jou op een makkelijke manier in één keer laten slagen.

Kan ik examen doen als mijn ID is verlopen?

Op de dag van het examen dien je een geldig ID-kaart of paspoort mee te nemen. Indien je dit niet kan aantonen bij het CBR, mag je geen examen doen. Check dus op tijd of je ID geldig is, anders vervalt het examen en is het zonde van je kans.

Hoe hanteren jullie de coronamaatregelen?

Wij hanteren alle maatregelen van het RIVM. We vragen iedereen een mondkapje op te doen en de 1,5 meter aan te houden. Bij het zitten mag de mondkap af. De groepen zijn niet groter dan de maximaal toegestane capaciteit volgens het RIVM. Daarnaast vragen wij jou je eigen lunch mee te nemen.

Wat is de afstand naar het CBR?

Na de theoriecursus loop je binnen een paar minuten naar het CBR.

Ben ik verplicht boeken aan te schaffen?

Tijdens de cursus zal je op een gemakkelijke manier alle stof krijgen die nodig is voor je theorie-examen bij het CBR. Je bent natuurlijk vrij om boeken aan te schaffen. Maar wij begrijpen dat jij dat niet wilt met een theoriecursus.

Ik heb moeite met leren. Hoe wordt ik geholpen?

De theoriecursus kent vele voordelen. Zo kan een deelnemer met dyslexie of een deelnemer met faalangst zeer gemakkelijk slagen voor zijn of haar theorie-examen. Wij leggen namelijk de stof op een ‘easy’ manier uit, zodat jij het altijd zult begrijpen. Tijdens de cursus mag je altijd  vraagstellen aan onze docenten. Op deze manier weten wij zeker dat jij alles zult snappen!

Nodig uit en verdien

X
Meld je aan om uw link te delen
Inschrijven